2011. november 17., csütörtök

Őszi ébredés - Filep Richárd

Őszi ébredés

Egy őszi hideg reggelen,
Mikor reggel felébredtem
Végig azon elmélkedtem,
Hogy mily szép a természetben.

Ha a levelek elhullnak,
A fák már nem virulnak
Ha életed megfakul,
Akkor majd az út bezárul.

A természet lágy ölében
Élünk, mint madár az égen,
Szívünk szabad akár az éj
S nem halunk meg még ne félj.

                               Filep Richárd

4 megjegyzés:

  1. Már ezért megérte létre hozni ezt az egészet. Igazi tehetség vagy. Remélem, majd kapsz olyantól is véleményt, aki nálam jártasabb a költészetben. Minden esetre én gratulálok hozzá.

    Üdv
    Lehel

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szep, a szabadsag erzeset adja at,

    "Szívünk szabad akár az éj" nekem ez a mondat kicsit furcsa, az ej szamomra kotott,buslakodo, a te versed pedig :"zold" , "bolgod".

    Amugy remek!

    VálaszTörlés
  3. Nekem eddig ez a versed tetszik a legjobban. Kritizalni mindig tudok, hamar le is irom, hogy nekem mi nem "tetszik", szerintem mit kellett volna maskepp benne.
    Ha életed megfakul,
    Akkor majd az út bezárul.
    Ez szerintem nem passzol az elozo sorokhoz, es kovetkezokhoz se. Valahogy mintha az elso sor tul rovid lenne, a masodik, meg tul hosszu, es masodik olyan nehezen kiejtheto, akarhogy is probalom, nem tudnam hogy elszavalni ezt a reszt, hogy szepnek halljam. Legalabbis nem olyan szepen, mint a vers tobbi reszet. Lehet, hogy velem van a hiba, mert en akarok mindent szimmetrikusnak, ha egyforma hosszuak sorok, akkor ne legyene kivetel, stb. Nem biztos, hogy hallgatnod kell ram, ez csak egy velemeny.
    A tobbi versedhez nem szoltam hozza, legyen annyi eleg, hogy ez tetszik eddig a legjobban, s ha lesz masik hasonloan jo ehhez, akkor majd irok azokhoz is, addig legyen eleg ez :) Ebben a versben ereztem azt, amit te is, amikor megirtad, legalabbis ezt el tudtad hitetni velem, es szerintem az a legjobb benne, meg az, hogy dallamos es rimel :)

    VálaszTörlés